Edunvalvonta

Yksityisellä sektorilla edunvalvontaa työpaikoilla hoitaa luottamusmies. Luottamusmies saa tukea liitosta ja ammattiosastolta. Varsinaista neuvotteluoikeutta työnantajan kanssa yksityissektorin ammattiosastoilla ei ole.

Yksityissektorilla toimii SOTE ry (Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö), mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että Tehy, SuPer ja Erto neuvottelevat työehtosopimuksista yhdessä. Luottamusmies edustaa kaikkia näiden kolmen liiton jäseniä ja siten myös luottamusmies voi olla joko Tehyn, SuPerin tai Erton jäsen.

Jos työpaikallasi ei ole vielä luottamusmiestä, voit ottaa edunvalvontaan liittyvissä asioissa yhteyttä Tehyn Tampereen aluetoimiston järjestöasiantuntijaan arja.tunturi@tehy.fi. Aluetoimisto sijaitsee osoitteessa Itsenäisyydenkatu 17 A (4.krs).

Edunvalvonta asioissa voit olla Tehyyn yhteydessä sähköisen asiointipalvelun kautta (vaatii kirjautumisen). Myös Tehyn edunvalvontapuhelin palvelee sinua numerossa 09 5422 7100 ma, ti ja to klo 9-15.

 

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.